Notify Message
Forums
#7077851 Dec 07, 2012 at 01:09 AM
Broderdaniel - Brewmaster / Misterweaver monk
- Namn. Axel Abrahamsson

- Ålder. 20 år

- Kön. Man

- Nationalitet. Svensk

- Kort information om dig själv.
Hej, Jag heter Axel Abrahamsson och jag är 20 år. Jag kommer ifrån i Lidköping men bor nu sedan ett halv år tillbaka i Kalmar där jag studerar internationell kommunikation. Jag har en flickvän som jag träffar en gång i månaden eftersom hon bor kvar i Lidköping. Som person är jag tävlingsinriktade och spelar för utmaningen och ranking.

- Dator och Internetuppkoppling.
Nvidia GTX 560 TI
Intel core 2 duo
Corsair Force 3 SSD (som jag har wow på)
4GB RAM

Har 10 mibts fiber och det är väldigt sällsynt jag disconnectar eller har andra problem.

- Kopplingar till guilden. (Känner du någon? Hur hittade du oss?)
Via wowprogress & jag spelade även på Talnivarr i wrath och kännde igen guild namnet. Men jag känner ingen i guilden
--------------------------------------------------------------------------------

Din karaktär: (Motivera! Varför har du valt den klassen?)
Jag bestämde mig för att re-rolla monk i slutet av Cataclysm då jag var väldigt utråkad av min shamman & paladin och ville testa någonting nytt. Jag skaffade mig ett raf konto så att jag kunde levela så snabbt som möjligt med grant a level systemet.

OBS: Vi kräver i princip någon form av log oavsett specc (även tanks).

Kom även ihåg att motivera varför du t.ex. gemmat på ett visst sätt eller spelar på ett visst sätt.

- Klass/Ras.
Undead Monk. Jag valde det mest för att inte behöva börja i pandas start zon med som tank är det hyfsat att ha Toch of the grave. Som alliance blir det förmodligen panda eller dvärg.

- Spec/Glyphs.
Tier 1
Jag byter ofta talents och glyphs beroende på boss. Men jag brukar alltid ha momentum för att jag tycker om sprintent man får efteråt. Men på Ston Guards brukar jag plocka Tiger's lust så att det är enklare att röja traps.

Tier 2
Efter nerfen som var i veckan brukar jag inte använda dessa talents så ofta, men jag föredrar Chi Wave & Zen Sphere efter som jag kan använda dom utan cast time. Men det beror mycket på vilken fight man är på. T.ex. på Feng vinner Zen Sphere eftersom alla stackar upp men på Garalon är Chi wave bättre efter som all sprider ut sig.

Som Mistweaver använder jag Chi burst eftersom den healar mest då all stackar upp.

Tier 3
Som Brewmaster har jag Powerful strikes eftersom man får mest Chi utav dom 3. Som mistweaver föredrar jag Chi Brew eftersom man kan få 4 gratis Chi i en nödsituation eller planera för mycket healing.

Tier 4
Är min favorit Leg Sweep eftersom dom två andra är värdelösa. Och Leg Sweep använder jag på många bossar där man kan stunna adds.

Tier 5
Beror mycket på vilken fight det är, men det är i mellan Dampen Harm och Diffuse Magic. Diffuse Magic använder jag på fighter så som Elegon och bossar som Gara'jal använder Dampen Harm då jag blir voodoo dollad.

Tier 6
Om det är en fight där man behöver aoe, t.ex. Feng så använder jag Rushing Jade wind. Annars så använder jag Invoke Xuen. Samma gäller även när jag spelar mistweaver.

- Gear/Gemming.
Som Brewmaster och Windwalker prioriterar jag Agility/Stamina-> hit/expertise cap (som Brewmaster går jag för hard cap på expertise) -> haste -> critt -> mastery.

Som mistweaver prioriterar jag Int/spirit - > 3145 haste -> critt -> mastery ->haste

Jag har gemmat så att jag har både hit & expertise cap. Sedan försöker jag få så mycket haste, agility och stamina ifrån mina gems. Jag gemmar efter haste för att öka min energy regen. agility och stamina som öker min survivability.

Blå & röda använder jag - 80 agility & 120 stamina
Gula använder jag - 160 haste & 120 stamina

I mistwalker gemmar jag efter så mycket spirit och critt som möjligt. Eftersom critts ger mig extra mana tea stacks.

X2 480 spirit gems (JC)
Röda använder jag - 80 int & 160 spirit
Gula & blåa använder jag - 160 critt & spirit

- Professions. Alchemy och Jewel crafting. Har båda för extra stats och att det är enklet att tjäna guld.

- Logs

http://www.worldoflogs.com/guilds/172161/


Har spelat healer som main spec under den senaste tiden men det finns några där jag tankar.

- Hur du spelar under ett encounter.

Som Brewmaster är det givetvis viktigt att jag tankar eller liger på andra plats på threat meter. Sedan att jag följer min prioriteringslista, ha Keg Smash på cd och att hålla shuffle uppe under tiden som jag tankar. Använda Elusive Brew och Guard när bossen slår extra hårt i nyllet. Använda Avert Harm och Zen Mediation när det är rätt tillfälle för det.

T.ex. på Gara'jal om jag börjar med att off tanka så försöker jag bygga upp min shuffle och dps så hårt jag kan. Sedan när tanken blir banished och tar över börjar jag med att använda dampen harm för minska dps ifrån voodoo doll. Sedan använder jag mina stacks av Elusive Brew för att undvika damagen mellan shadowy attacks. När jag själv blir banished börjar jag med att använda touch of death på den minionen som jag bara jag kan se och tar mig ut därifrån. När bossen är på 20% använder jag Avert Harm för att minska dpsen på raiden och Zen meditation.

Som Mistweaver prioriterar jag att ha Renewing Mist på så många som möjligt. jag använder Jab så mycket som möjligt om chansen finns att stå i melee. Använder Uplift för att spenderar min Chi om folk står utsprida annars använder jag Chi Burst. Jag använder Revival om det är bestämt eller om behövs och Life Cocoon.

Som Windwalker har jag en dps prioriteraringslista som jag följer

Rising sun kick - Tiger power -> Tigereye Brew (10 stacks) -> Energizing Brew om tar mer än 4 secunder att få tillbaka engerin -> Blackout Kick -> Fist of Fury -> Blackout Kick. Brukar använda Tocuh of Karma när jag tar som mest damage.


- Hur du förbereder dig för en raid (både in-game och irl).

Jag förbereder mig igenom att äta före raiden och se till att folk inte stör mig i mitten utav den, försöker klara av allt på dagen före den. In-game så ser jag till att jag har den bästa fooden & flask för all 3 specs. Har även ett stadigt lager med potions. Jag ser till att jag har allt gemmat, enchantat och reforgat. Jag vet även vad jag ger mig in på igenom att kolla upp taktiker i förväg.

- Referenser (Finns det nån som kan ge ett gott ord för dig?)
Nej, tyvärr eftersom flesta har slutat spelat.

- Alts?
Har en mängd 85 och en level 90 druid.
http://eu.battle.net/wow/en/character/draenor/Oozie/advanced

- Macros/Addons?

Använder Elvui eftersom jag får mer fps och jag tycker om det. Jag använder addons som Weakauras för att hålla kolla på hur många jag har Renewing Mist på och olika boss ability's. Har även dbm för timers och reforge lite för att hjälpa mig att reforga rätt. När jag tankar har jag även ett Omen fönster uppe.


Om ni vill se mitt ui som tank så jag kan fixa en bild.

- UI Screenshot (Gärna från en raid)

http://i.imgur.com/259cO.jpg--------------------------------------------------------------------------------

Raiding information:

- Föregående guilder du varit i (varför du lämnat).
Jag har varit med i en del guilder men jag tänker nämna dom viktigaste.

Shades of Despair / The Maelstrom - Min guild i slutet av Naxx och början av Ulduar. Dom lärde mig hur man raidar och beter sig en guild. Jag växte som en person i denna guilden. Lämnade för att guilden bestämde sig för att ta en puas ifrån raiding.

Chop Chop / Talnivarr - Var den en kort stund eftersom min dator gick sönder och var trasig i en månad och misslyckades därför med min trail.

Panda Chess Clubb / Talnivarr - Älskade guilden men det slutade med att guild leadern och officers gick till Chop Chop

The anicent Lords / Mazrigos - 25 man guild under ICC tiden. Var ett riktigt roligt gäng seriber att raida ihop med men jag lämnade för att jag behöved en paus ifrån spelet.

Sentiment / Talnivarr - gick med sent ICC efter att jag kom tillbaka ifrån mitt uppehåll ifrån spelet. Första gången jag lämnade guilden varför att det var student tider och mycket hände runt mig. Sedan när jag kom tillbaka var min plats fylld och bestämmde mig för att leta efter en ny guild.

Direction Perefection / Draenor - En guild som jag och några kompisar skapade och slutade med totalt haveri och bitterhet i gruppen. Folk accpetade raids som det aldrig dök upp till och dålig fokus under raid tid.

Infamy / Draenor - Helt klart den värst guilden jag varit i. Värdelöst ledarskap och dom prioriterade alltid sina flickvänner över folk som hade raider rank i guilden. Lämnade efter en hel del drama mellan mig och en officer.

Gingerbread People / Draenor - Det var en guild utav folk som bröt loss ifrån Infamy. Vi började starkt i början av mist of pandland men slutar folk dyka upp till raids och kvaliten på raidsen sjunker som en sten. Folk begår samma misstag om och om igen.

- Vad skulle du få ut av att komma till oss?

Det som jag söker efter, en guild som siktar på höga rankings och som levererar det. Den guilden som jag är i nu har inget interesse i att göra saker utanför raids, som t.ex. challengs mode och raid achievements. Och jag hoppas att ni är intersserad att göra något det.

- Vad skulle vi få ut av dig?
En aktiv och seriös spelare som ger sitt bästa varje raid. Jag är väl förberedd på vad jag ger mig in på och har även erfarenhet att raida 5 dagar i veckan. Jag är social och kan hantera kritik och följa med i diskussioner om taktiker.

- Din experience (gärna längre tillbaka än Cataclysm).

Började spela i slutet början av TBC men kom aldrig till max level under den expansionen. Men i början av WOTLK kom jag till level 80 och började även raida. Jag klarade av Naxx, Sartharion (2 drakar) och Malygos före Ulduar patchen. I Ulduar klarade jag av allt normal och upp till Freya heroic, förutom Iron councill (hc) och Alagon. Röjde allt i TOGC med PPC och I ICC dödade jag Lich King under 15% buffen. Hallion heroic tog vi ner andra veckan efer att Sentiment hade flyttat till Talnivarr. Jag klarade även att skaffa Herald of Titans och Champion of Ulduar.

Under Cataclysm var det lite svårare för mig eftersom jag tog ett par puaser. Men klarade av att röja BWD/TOFW/BOT normal och ett par heroics under den patchen. Under Firelands klarade vi att döda Ragnaros före den nerfens och 3/7 heroic. Under Dragon Soul kom vill till 5/7 heroic på 15% buffen och efter en månads wipade dog guilden. Jag kom tillbaka senare och dödade Deathwing med 20% buffen.

- Övrig experience (erfarenhet av din klass, PVP eller annat som inte är listat ovan). Server 10 monk på level 90 tror jag.

- Aktivitet. (Försök vara ärlig, vi gillar inte om du påstår att du alltid kommer kunna vara med och det sedan visar sig att du missar en raid i veckan)

En gång i månaden som kommer min flickvän ner och besöker mig här och då kommer jag att förmodligen missa någon raid. Men hon stannar aldrig lägre än ett par dagar och kommer oftast över helgen. Sedan kommer jag åka hem under julen men ha min laptop som jag kan raida på. Men utöver det ska det inte vara några problem.
+0
#7080728 Dec 07, 2012 at 06:37 PM
Member
225 Posts
Kan inte se att du nämnt din armory för din main så hänvisar till den här;

http://eu.battle.net/wow/en/character/draenor/Broderdaniel/advanced
"I'm doing everything you are doing, but faster and with more precision." -An elitist

"Why are those poor people with they crappy slow cars allowed to drive on OUR ELITIST highways with our fancy fast cars? Get rid of the highways or make them Elitist only, i wont tolerate passing them and leave them behind on the road they shouldn't be there at all and walk!" -Another elitist

"If your dad doesn't have a beard, you've got two mums" -The Beards
+0
#7081635 Dec 07, 2012 at 10:15 PM
Member
48 Posts
Har du någon log från där du faktiskt tankar, verkar som du healat på alla dom som ni har uppe där

+0
#7082362 Dec 08, 2012 at 01:47 AM
Broderdaniel
Tja, tack för du hittade min armory. Glömde helt bort det.

Jag tankade ett par gånger på Torsdagen 29 / 11 på Gara'jal. Mellan try 9 till try 13.
+0
#7118081 Dec 16, 2012 at 06:45 PM
GM
386 Posts
Hej Axel!

Ber hemskt om ursäkt för att det tagit så lång tid. Vi har haft lite av en omstrukturering av rostern vilket gjort det inte gått att svara på din app innan den var färdig.

Då vi precis tagit in 3 nya personer kan vi tyvärr inte erbjuda dig trial just nu då det helt enkelt inte finns plats för dig. Tack ändå för en bra ansökan och lycka till i ditt fortsatta guildsökande.
+0
Page 1
Add Reply