Notify Message
Forums
#7091940 Dec 10, 2012 at 03:11 PM
Treebearman
Personlig information:

- Namn: Tobbe

- Ålder: 22

- Kön: Man

- Nationalitet: Svensk från gnällbältet

- Kort information om dig själv: Jag är en teknik och träningsintresserad kille på 22 år. Jobbar som konsult åt skatteverket med att drifta deras IT-miljö. På fritiden spenderar jag mycket tid på gymmet då jag har som mål i livet att få tävla inom fitness. Bor själv i en lägenhet mitt i örebros smet.

- Dator och Internetuppkoppling. Sitter och spelar på en iMAC som är lite upphottad. Har bland annat smällt in en SSD och extra ram.

i7 processor, 32gb ram, 2gb grafikkort och 256gb SSD. Spelar på en 100/100 fiberlina ifrån Telia också. Kör alla grafikinställningar på max och har en fps på 50ish och 30 ms.

- Kopplingar till guilden: Känner tyvärr ingen än, fann er när jag tittade runt på wowprogres och hur det går för de svenska guilderna idag. Hängt en stund på eran sida, läst igenom vad som händer och såg sedan att ni behövde en tank/dps.

--------------------------------------------------------------------------------

Din karaktär: Spelar en druid och har alltid gillat hybridklasserna. Finns ingen möjlighet att tröttna på klassen och det låser upp så otroligt mycket möjligheter vad det gäller att farma, sola, raida och farma achivements.

Har bara logs ifrån när jag tankat: http://worldoflogs.com/guilds/225317/


- Klass/Ras: Druid le Tauren

- Armory: http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Treebearman/simple

- Spec/Glyphs.

Tankspecc:

Wild Charge/Feline Swiftness - lite beroende på vad för typ utav fight det är och vilken typ utav movement som behövs.
renewal: Bästa enligt mig som tank då den healar 30% utav maxhp istället för ett specifikt värde som healing touch och Cenarion Ward gör.
Typhoon: en mindre betydelsefull talent men har visat sig nyttig för mig vid flera tillfällen.
Incarnation: Absolut bästa talenten här, fungerar väldigt bra som både offensiv och defensiv cooldown. Om jag vill kan jag få ut en stor mängd dmg under 30 sekunder men också ur defensiv synvinkel kan jag hålla Savage Defense uppe i stort sätt hela tiden.
Mighty Bash/Ursol's Vortex: Också lite beroende på fight och ifall jag behöver interupta/stunna något.
Heart of the wild: en extremt bra offensiv cooldown som tank. perfekt att använda i burnfaser där det är två tanks och en stor mängd dps behövs.

Glyphs kör jag med Survival instincts och Maul. Den tredje glyphen är mer beroende på vilken fight det är man kör.

Maul för att den ger en extra hit när man tankar flera mobs och Survival instincts att man kan få en bättre rotation på cds och inte ha allt för lång cd mellan dem.
--------------------------------------------------------------------------------

Dps specc:
Wild Charge/Feline Swiftness - lite beroende på vad för typ utav fight det är och vilken typ utav movement som behövs.
Nature's Swiftness: då Renewal är baserat på HP så är Nature's Swiftness för tillfället mer healing om man befinner sig i catform.
Typhoon: en mindre betydelsefull talent men har visat sig nyttig för mig vid flera tillfällen.
Soul of the forest: Mest dps givande valet.
Mighty Bash/Ursol's Vortex: Också lite beroende på fight och ifall jag behöver interupta/stunna något.
Nature's Vigil: Fungerar utmärkt tillsammasn med Berserk. De har samma cooldown och Nature's vigil kommer vara aktiv under hela Berserken vilket ger en riktigt bra dmg ökning.

Glyphs: Catform, Savagery Stampeding roar.

Catform ger mig bättre survability då jag tar 20% extra healing. Savagery gör det enklare att hålla rotation uppe. Stampeding roar är en glyph som varierar lite beroende på fight men oftast något jag kör med, en fin run speed incrase för hela raiden.

--------------------------------------------------------------------------------


- Gear/Gemming:

Som tank gemmar jag för crit: Crits ger mig mer rage och mer dmg, dvs jag kan hålla Savage defense uppe oftare. Om det finns en socketbonus så kör jag crit/hit eller crit/expertise.

Mitt gear är något utav ett hybrid gear mellan tanking och dps. Kör dps trinkets istället då de ökar min crit (använder dock tank trinkets på vissa fighter). Reforgar för hit och expertise softcap sedan för crit.


Som dps är det agility rakt igenom som gäller. Ifall det är en socket bonus jag vill åt är det Agility/hit eller Agility/mastery. Vad det gäller gear och reforge är det hit och expertise softcap som gäller. Följt utav mastery och crit.


- Professions: Alch och enchanting.

- Logs http://worldoflogs.com/guilds/225317/

- Hur du spelar under ett encounter:

Väljer en Encounter som jag spelar tank på och tar då Elegon.


Jag brukar alltid börja med att tanka bossen. Startar alltid med att hoppa in i Bearform 5sek innan pull, drar Enrage och öppnar pullen med en Faeire Fire. Drar sedan Berserk för att bygga snabb rage och få upp Savage defense. När första adden spawnar kör vi en tank switch och jag tar adden. Tankar honom nära kanten för att snabbt kunna dra ut honom innan han dör och reseta mina stacks. När addet har dött tar jag över och tankar bossen igen. Här använder jag Incarnation för att igen kunna bygga snabbt med rage för savage defense och få ut extra dmg. När han kört klart Draw Power drar jag alltid en trash för att få upp lite bleeds på mobsen (Energy Charge). och hjälper till på den som behövs. Resetar mina stacks och sedan chargar jag in igen på Elegon. Under fas 3 så samlar jag upp addsen genom att rotera på charge, taunt och faerie fire för att sedan aoe tanka dem ihop med mobsen från andra sidan. När golvet kommer tillbaka upp så drar jag in mobsen till bossen där de cleavas ner. Resetar mina stacks genom att dra en Stampeding roar och tar och tankar bossen sedan.


- Hur du förbereder dig för en raid: Brukar ofta starta dagen innan raiden faktiskt. Då jag jobbar och oftast besöker gymmet direkt efter jobbet (ibland före jobbet ifall raiden är lagd tidigt) med att göra iordning matlådor som det bara är att smälla i sig direkt när man kommer hem. Brukar sitta på jobbet och läsa taktiker, titta på videos och läsa forum angående de fighterna som just kvällens raid ska fokusera på. (Ja mitt jobb är ganska slappt). När jag väll är ingame (minst 30min före raidstart) ser jag till att ha regents för att glypha/specca om, flasks, mat, pots och rätt speccs fixade. Befinner mig utanför raidinstancen 15min innan det är menat att raiden ska starta.

- Referenser: Min polare Cuddlý på Draenor. spelade väldigt mycket i Cata med honom.

- Alts: En hunter. http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Anxity/simple

- Macros/Addons: Elvui, Omen, Weakauras, Bigwigs är väll de som jag använder.

- UI Screenshot: http://img211.imageshack.us/img211/466/skrmavbild20121210kl150.png


--------------------------------------------------------------------------------

Raiding information:

- Föregående guilder du varit i: Spelade tidigare i Borked på Ravencrest som hunter från tbc till catacylsm. Var mer social med dem under sista delen av wotlk och raidade istället i group therapy som är en pug. Har dock tagit ner all content när det vart aktivt. dvs SSC och TK innan BT och MH kom ut etc.

Under Cataclysm spelade jag i guilden Ancient Nation på Shattered Hand (lite mera casual guild än borked). Under Dragon Soul så försökte vi satsa järnet och körde PTR raids och lyckades med att få några top 100-200 placeringar på heroic contents där.

Spelar för närvarande i en guild som heter Heroes of Wastelius (Wastelius är min chef på jobbet). Guilden består bara av jobbkollegor, dock så har alla tappat intresset för spelet så att det går inga mer raids nu.

- Vad skulle du få ut av att komma till oss: Jag skulle komma tillbaka till hardcore raidandet som jag har saknat. Sitta och wipa timme efter timme för att sedan få den där lilla tweaken som gör att man dödar bossen.

- Vad skulle vi få ut av dig: Ni skulle få ut en medlem som ger 110%, som alltid finns där (under progress går inget före). Någon som hjälper till och kommer med tips till taktiker och som gärna är med i diskussioner.

- Din experience (gärna längre tillbaka än Cataclysm):

Vanilla: Tog ner allt content upp till Naxxramas, där lyckades jag bara döda Instructor, Anub'Rekhan, Grand Widow Faerlina, Noth the Plaguebringer och Patchwerk

TBC: Här var min stora raidperiod med Borked och tog ner all content innan nytt kom ut. och fick några bra placeringar på världsrankingen.

Wotlk: Körde på som faen under Naxxramas och låg top 100 på flera utav bosskillsen. Sedan tog jag det lite lugnare, gick ner som social och raidade bara två gånger i veckan med group therapy. Dock lyckades denna pug klara Yogg 0 keepers, Lich King 25man HC och RS 25man HC.


Cataclysm: Körde casual genom BoT och BWD samt Firelands och satsade inte direkt på några topplaceringar i världen utan målet var att cleara all heroic content bara. när PTR för DS släpptes så tog guilden beslutet att köra mer hardcore och vi körde en hel del PTR träning. När DS kom ut sedan så tog vi 3-4 top 100 placeringar och flera realm firsts.

- Övrig experience: Pvpat en hel del med huntern och en del med druiden. Tagit ett par gladiator titlar som hunter.

- Aktivitet: Kommer vara 100% aktiv med något undantag. Var 10e vecka eller så jobbar jag till 19.00 dvs inte hemma för en 19.20-19.30 men kan spela efter det. Progress går före allt enligt mig.

+0
#7118088 Dec 16, 2012 at 06:47 PM
GM
386 Posts
Tjena Tobbe!

Ber om ursäkt att det tagit så lång tid att ge dig ett svar. Vi har haft en omstrukturering av rostern vilket gjort det svårt att säga vad vi behöver.

Då vi precis tagit in tre nya personer måste jag tyvärr declina dig då det helt enkelt inte finns plats för fler. Tack för visat intresse och lycka till med ditt framtida guildsökande!
+0
Page 1
Add Reply