Notify Message
Forums
#7107689 Dec 13, 2012 at 10:58 PM
Filipinaren
Personlig information:

Namn: Filip

Ålder: 18

Kön: Man

Nationalitet: Svensk

Kort information om mig: Jag heter Filip och går för närvarande sista året i gymnasiet. Pluggar nästan ingenting utanför skolan och håller på att ta körkort. Annars sitter jag mest framför datorn och spelar WoW eller LoL.

Dator och Internetuppkoppling:
Intel i5-2500K @ 3.3GHz
8GB RAM
nVidia GeForce GTX 560

BredbandsBolaget 4G (Brukar ha 30-50 MS och konstant 60 FPS)

Kopplingar till guilden (Känner du någon? Hur hittade du oss?):
Inga alls, men hoppas att jag kan lära känna er.
Jag hittade guilden på WowProgress och såg att ni recruitade tanks och att DK var "high".

---------------------------------------------------------------------------------------------

Din karaktär: (Motivera! Varför har du valt den klassen?

Klass/Ras: Death Knight, Night Elf. Valde Night Elf för 2% extra avoidance, Shadowmeld (bra för att överleva wipes och sen mass-ressa), Nature resistance hjälper (dock bara ibland) och kommer först från GY efter wipe (p.g.a. Wisp)

Min första raiding experience kommer från min rogue från WotLK, men jag hade ingen guild, så jag började spela med några IRLs och rerollade då Shaman för Cataclysm. Spelade Resto i hela Cata. När tier 11 drog mot sitt slut hade jag levlat min Death Knight till 85 och jag körde lite PuGs på den. När Pandaria kom så var den första karatären jag levlade min Death Knight, även om jag hade planerat att spela Shaman från början. Guilden vi skulle transferra till var inte riktigt som vi hade tänkt oss och efter att ha raida några veckor på min Shaman, så bestämde vi oss att starta eget, och då behövdes min Death Knight istället, så jag har spelat Death Knight som main karaktär cirka två och en halv månad.

Armory: http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Filipinaren/advanced

Gear/gemming/enchants/reforge: Gemmar och reforgar för tillfället full stam med hit/exp cap. Detta lämnar dock min mastery lågt, vilket är tvärt emot vad jag hade gemmat/reforgat innan Pandaria, då jag bara hade mastery på allt. Anledningen till detta är att jag läser mycket från Icy Veins och följer AskMrRobot. Hit/exp cappen hjälper min DPS VÄLDIGT mycket, vilket är behövt på vissa bossar (tänker mest på elegon/gara'jal, men mer DPS är ju aldrig fel, så länge healers inte har problem att hålla en uppe). Stamina är bra för att överleva magic damage (men det ska inte vara något större problem p.g.a. AMS), men också föra att det indirekt hjälper mig att mitigera physical damage eftersom "bas"-healingen från Death Strike blir stöörre, vilket ger större Blood Shield (Blood DKs mastery). Mastery ökar bara hur många % av healen som blir till sköld. Men eftersom jag upplever att jag sällan får högre healing från Death Strike än vanligt (man får detta när man tar mycket damage innan en Death Strike), så är jag ganska säker på att jag tjänar mer på att ha stamina, eftersom jag sällan "bollar" upp och ner i HP. Stamina hjälper även i situationer där jag inte kan använda Death Strike för sköld. Denna gemming/reforgin kan dock medföra att healingen blir tung när jag väl ligger nere runt 20% HP, men tack vare Death Knights (nästan överdrivna) self-healing så ska det inte vara några störe problem, eftersom ALLA Death Knight heals är %-baserade så tjänar jag även här på stamina. Även healthstone är %-baserad, så kort sagt så skall det icke vara några problem att överleva.

Spec/glyphs: Det som syns på armory är ganska mycket det jag brukar ha som "standard". Byter Tier 1-talenten mot Plague Leech ibland, vilket ger mig en death rune/minut. Tier 2-talenten byts (ytterst sällan) ut mot AMZ, vilken underlattär för healers på encounters med tung magic dmg. Tier 3-6 talents byts aldrig ut i raids, eftersom de andra alternativen är mest för PvP.
Glyphsen byts inte heller ut så ofta, eftersom det inte finns så mycket som ger ökad DPS/survivability.

Professions: Blacksmithing/Jewelcrafting
BS valdes för att jag vet att jag tjänar på det när epic gemsen kommer, också för att jag inte hade någon karaktär med BS innan.
Jewelcrafting valdes dels för samma andledning, och dels för att jag tänkte att jag kunde tjäna lite pengar på det. Vet dock att dess benefit faller av lite när epic gems kommer, men det jämnas ut p.g.a. BS.

Logs: http://www.worldoflogs.com/guilds/225871/

- Hur du spelar under ett encounter. (Rotation etc, beskriv gärna olika situationer och ge exempel. Är det någon punkt du ska lägga extra kraft på är det den här.)
Som blood DK så prioriterar jag survivability över DPS, jag strävar även efter att underlätta för healers genom att använda CDs rätt och ta reda på när det är magic dmg och när det är physical dmg. Försöker alltid se till att ha blood shield uppe och poppar min DMC-trink när jag a.) vet att jag kommer ha den uppe lagom tills jag behöver den. Och b.) när jag vill försöka samla en större skold till en burst-attack (t.ex. Sha of Fear's Thrash). Även c.) när jag inte kan hålla blood shield uppe p.g.a. konstant damage.
Min rotation går till på följande vis: Allt som är cappat (runes, runic power) är helt bortkastat, och jag dumpar RP med Rune Strike, Frost/(Unholy/Death runes går till Death Strike (utom när det är AoE, då går Death runes åt till Blood Boil). Medans bossen är över 35% så andvänder jag blood runes för Heart Strike och Rune Tap. Under 35% boss-HP används i princip varje Blood rune till Soul Reaper (6 sec CD, så hinner knappt regga runan innan jag kan kasta den igen).
Vad det gäller defensive CDs så försöker jag alltid hålla Icebound Fortitude (50% dmg reduction) till sist, dels för att AMS räcker för magic attacks och dels för att det ofta är en burst som brukar få ner mig under 50% HP, vilket jag healar upp igen med min Death Pact (tire4-talent), oftast tillsammans med Vampiric Blood uppe, så healen blir MASSIV. När jag tar sustained dmg som både är hög och kontinuerlig (t.ex. Force and Verve på Imperial Vizier Zorlok på HC när jag måste vara utanför bubblan) andvänder jag Icebound Fortitude som första CD, eftersom det är näst intill värdelöst att försöka heala upp HP som försvinner efter en sekund.
Empower Rune Weapon och Dancing Rune Weapon används på farm-bossar i offensivt syfte, samt Army of the Dead. På progress-bossar brukar jag hålla på dem till jag lärt mig fighten.
Ska ha uppe båda diseases hela fighten med hjälp av Blood Boil. Detta medför att Weakened Blows-debuffen är uppe hela tiden. Horn of Winter används på CD och fungerar som extra RP-generator (ska absolut inte finnas NÅGON anledning till att inte använda den när den är av CD, eftersom CDn är 20 sec).
Rune Tap är lite annorlunda. Det är mest situational, men jag använder den när jag är ~50% HP. Om jag vet att jag kommer gå under 30% så poppar jag den innan, så jag får CD-reset på den när jag väl går under 30% (genom passive ability).

- Hur du förbereder dig för en raid (både in-game och irl.)
IRL försöker jag äta och (om jag av någon anledning skulle vara trött) ta en power-nap i tid. Går även på toa innan raiden startar, så jag slipper ödsla tid på det under raiden.
In-game fixar jag flasks, food, och pots och seer till att ha repairat gear. Kollar alltid om något är fel med gem/reforge. Kollar upp bossar (som jag inte har dödat) och vad de har för olika typer av dmg/wipe mechanics. Kollar även youtube för att se ungefär när CDs kan användas/hur lång fighten är.

- Referenser (Finns det nån som kan ge ett gott ord för dig?)
Inte i "Ress Plz", eftersom jag bara spelat på Arathor, Ravencrest, Sylvanas och Boulderfist. Första gången jag är i kontakt med den här guilden tbh.

-Alts?
Filipinen (90 Shaman, Ele/Resto) - Arathor (A)
Xanxuz (85 Warrior, Prot) - Arathor (A)
Galinia (85 Priest, Shadow) - Arathor (A)
Filipinskan (86 Hunter, Survival) - Ravencrest (A)
Filipinsken (85 Paladin, Prot) - Ravencrest (A)
Druxz (85 Warlock, Affliction) - Boulderfist (H)
Xanxuz (85 Rogue, Assasination) - Sylvanas (A)

- Macros/Addons?
Använder ElvUI, med OmniCC, Skada, och DBM/BigWigs (har båda, kör för närvarande med BigWigs). MSBT, GTFO, RSA, LoseControl, Quartz och Blood Shield Tracker är de raid addons jag använder. Har ett macro för "double-tap" Death Pact, och ett för Pull timer.

- UI Screenshot (Gärna från en raid)
http://i.imgur.com/FUvlG.jpg
Tagen från en HC-dungeon, i princip samma som raids, fyller upp en rad till I party frames.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Raiding information:

- Föregående guilder du varit i (varför du lämnat)

Örfil, Boulderfist (Cataclysm): Raidgruppen disbandade

Grabbarna, Ravencrest (Cataclysm): IRLs o sen gick alla åt olika håll

Status, Arathor (Pandaria): Blev tjafs om vilken person som skulle tillhöra vilken raidgrupp (slutade med att grupp 1 plockade spelare som de ville från grupp 2, vilket ledde till att grupp 2 till slut inte kunde raida)

Grabbarna, Arathor (Pandaria): Gick ihop med några IRLs från den gamla guilden. Bytte eventuellt ut några. Disbandandade nyss.

- Vad skulle du få ut av att komma till oss?
Jag hoppas på en bra raidingmiljö, samt lära känna nytt folk och progressa.

- Vad skulle vi få ut av dig?
En raider som konstant strävar efter att blir bättre samt. lära sig mer om spelet. Någon som kan ta konstruktiv kritik och som gärna gör saker utanför raiden (när det finns tid, ofc).

- Din experience (gärna längre tillbaka än Cataclysm)

BWD: 4/6 HC
BoT: 2/4 HC
TotFW: 2/2 N
FL: 6/7 HC
DS: 6/8 HC

Tyvärr ingen exp från tidigare expansioner, förutom ICC/ToC på normal (nån HC i ToC blev det, men inget annat).

- Övrig experience (erfarenhet av din klass, PVP eller annat som inte är listat ovan)
Den enda övriga experiencen jag har från andra karaktärer än min DK är min Shaman:
http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Filipinen/advanced
Raidade som sagt på den i början av MoP på den. Har inte så dåligt gear för att vara alt tbh och den har varit inaktiv den senaste månaden.

- Aktivitet. (Försök vara ärlig, vi gillar inte om du påstår att du alltid kommer kunna vara med och det sedan visar sig att du spelar bowling varje torsdag)
Fram tills nu så attendade jag raids från söndag till torsdag (gjort det under HC-progress) och jag ska inte ha några som helst problem med raid attendance, iaf inga bestående. Dock så vet jag inte riktigt hur det blir efter gymnasiet, ska mest troligtvis söka en högskola nära mig, fast vet inte om mängden skolarbete kommer bli något hinder.
+0 Quote